Blogia
Xtineta

QUI LI POSA EL CASCAVELL A LA CÀMERA?

QUI LI POSA EL CASCAVELL A LA CÀMERA? Els telèfons amb càmera digital s’imposen entre els consumidors i de la mà dels nous serveis, com les videotrucades, i d’objectius d’alta resolució s’estenen en un mercat en gran expansió.
No obstant, la polèmica sobre privacitat que des dels seus inicis ha acompanyat a aquests aparells no desapareix i acaba de prendre força amb un comunicat oficial de Privacy International. Aquesta organització recomana als usuaris que utilitzin les càmeres amb respecte, que no s’utilitzin en àrees públiques considerades privades (gimnasos, piscines, etc.), que no es faci fotografies de persones sense el seu consentiment i que ha de respectar-se sempre l’expectativa de privacitat que tenen els demés, etc.
Les recomanacions de Privacy International són que tots els mòbils incorporin un sistema universal d’avís, que podria ser una llum similar al flash que es disparés, advertint als presents. Actualment, ja hi ha alguns telèfons que porten un sistema semblant a aquest, com un so que imita el disparador d’una càmera, però és inútil perquè pot ser desactivat per l’usuari.
Per altra banda, en un comunicat de Nokia, la companyia finlandesa que encapçala la fabricació mundial de mòbils, considera exagerats els arguments d’International Privacy. Nokia recorda que les càmeres de petit format porten anys al mercat i que centrar el problema en els mòbils és fer sensacionalisme. Creuen que ells no animen a ningú a fer fotos de manera inadequada i demanen als usuaris que no utilitzin les imatges de forma il•legal.
És ètic que puguis veure el teu cul “penjat” en una pàgina web d’Internet mentre et tiraves de cap a la piscina? Què en penseu?
FONT: LA VANGUARDIA; dilluns, 27 de desembre de 2004.

0 comentarios